Ανοξείδωτη σχάρα ψησίματος '' WBBQ - 1 ''

Sales price 49,50 €
sxara wattal 1simp1
sxara wattal 3simp3
sxara wattal 4simp
sxara wattal 5simp
sxara wattal 6 simp
sxara wattal 7 simp
sxara wattal 8 simp
sxara wattal 9 simp
sxara wattal 10 simp
grillrost-feuer-grillen_1
img_0404_sxara 2
steak-840x385_sxara 3
wattal sxara animation 1_4
Description

Ανοξείδωτη σχάρα ψησίματος ‘’WBBQ – 1’’

Συνδυάζετε άψογα και με το καλαθάκι καύσης μπρικέτας - πέλλετ της WATTAL WP-1 για πραγματικά υγιεινό ψήσιμο!

Τίποτα δεν συγκρίνεται στη νοστιμιά με ένα μπάρμπεκιου, αλλά όλο αυτό το καπνισμένο κρέας που προέρχεται από τη σχάρα μπορεί να σας εκθέσει σε καρκινογόνους παράγοντες. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι με το σωστό σχεδιασμό και κάποιες έξυπνες επιλογές, μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο μπάρμπεκιου και να μειώσετε την έκθεσή σας σε καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο στη σχάρα, μπορούν να μετατρέψουν τις πρωτεΐνες του κόκκινου κρέατος, πουλερικών και ψαριών σε ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs). Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν συνδεθεί με καρκίνο του μαστού, στομάχου, προστάτη και παχέος εντέρου.

Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου μπορούν τώρα να απολαύσουν χωρίς δισταγμό τα αγαπημένα τους εδέσματα.

Με την καινοτόμο σχεδίαση της σχάρας ψησίματος της WATTAL ‘’WBBQ-1’’, αποφεύγονται τα επικίνδυνα λάθη κατά το ψήσιμο και επιτυγχάνεται:

Πραγματικά υγιεινό ψήσιμο, διότι δεν αφήνει το λίπος να στάζει μέσα στην φωτιά και να "αρπάζει" από τις φλόγες το κρέας , το ψάρι ή τα λαχανικά. Ελαχιστοποιεί τα καρβουνιασμένα και καπνισμένα ψητά.

  • Κατασκευασμένη από ανοξείδωτη αντι-μικροβιακή λαμαρίνα πάχους 2mm!
  • Εύκολο καθάρισμα και κατάλληλη για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.
  • Μακροζωία υλικού της σχάρας εξασφαλίζει πολλά απολαυστικά μπάρμπεκιου.
  • Φιλική προς το περιβάλλον διότι μπορεί να επαναχρησιμοποιείται.
  • Συνδυάζεται με οποιαδήποτε κλασική ψησταριά κάρβουνου, ξύλου ή αερίου.

Και μερικές συμβουλές ακόμα:

• Φροντίστε να είναι η σχάρα πεντακάθαρη. Πριν και μετά το ψήσιμο πρέπει να τις καθαρίζετε με σκληρή βούρτσα, ούτως ώστε να απομακρύνεται κάθε υπόλειμμα κρέατος.

• Να μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον μία ώρα, φροντίζοντας η μαρινάδα σας να περιέχει άφθονα καρυκεύματα (όπως σκόρδο, κρεμμύδι, πάπρικα) και όξινα συστατικά (όπως το λεμόνι ή το ξύδι). Εάν δεν είναι εφικτό το μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο, φροντίστε να το αλείφετε συνεχώς με μίγμα που θα περιέχει άφθονο λεμόνι και ρίγανη.

• Φροντίστε να γυρνάτε το κρέας που ψήνετε πάνω σε σχάρα τουλάχιστον μία φορά το λεπτό.

• Πριν αρχίσετε το ψήσιμο, αφαιρέστε τα ορατά λίπη από το κρέας, ούτως ώστε να αποφύγετε τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς και τις μεγάλες φλόγες και προτιμήστε κομμάτια κρέατος με λιγότερο λίπος και χωρίς πέτσα.

• Όταν ψήνουμε το κρέας σε χαμηλότερη φωτιά, είναι λιγότερο πιθανό να καεί, ενώ έτσι μειώνονται και οι ποσότητες των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων που φτάνουν στο πιάτο μας.

• Για να μη καρβουνιάσετε το κρέας θα πρέπει να υπάρχει μια απόσταση περίπου 15 εκ. από τη πηγή θερμότητας.

• Βράστε λίγο το κρέας σε μια κατσαρόλα ή μισοψήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων και μετά βάλτε το στα κάρβουνα, ούτως ώστε να ελαττωθεί ο χρόνος έκθεσής του στις υψηλές θερμοκρασίες.

• Μην αφήνετε χυμούς να πέφτουν στα κάρβουνα και να παράγουν επιβλαβή καπνό, βάζοντας ένα αλουμινόχαρτο πάνω στην πηγή θερμότητας.

• Ψήστε λαχανικά, ψάρια, πουλερικά, ακόμα και φρούτα, είναι πολύ λιγότερο ευάλωτα στις επιδράσεις των υψηλών θερμοκρασιών.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:   L x B x H = 40 x 27 x 1,5-3,0 cm

Βάρος: 2,3 Kgr

                  

Στοιχεία

Wattal ΕΠΕ

ΒΙ.ΠΑ Λάκκωμα Χαλκιδικής

Τ.Κ. 63080

Τηλ: 23990 51722

Fax: 23990 51723

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

iso

Που θα μας βρείτε